Vakantiegeld. Ook wel vakantiebijslag genoemd. We weten allemaal dat het een dingetje is, maar wat het precies inhoudt is soms een vraag. Hoe zit het met belasting en krijgt iedereen dit? Daarom een korte maar krachtig uitleg!

Werknemers in loondienst ontvangen over het algemeen minimaal 8% vakantiegeld. Dit bedrag wordt in de meeste gevallen bijgehouden van juni tot juni en eind mei uitbetaald. Tenzij je eerder je dienstverband beëindigt of het anders is aangegeven; dan kan het direct worden uitbetaald of maandelijks. 

Krijgt iedereen vakantiebijslag?

In sommige gevallen ben je uitgezonderd van vakantiegeld. Het hoeft namelijk niet in jouw CAO opgenomen te zijn. Als dit het geval is, behoor je wel minimaal 108% salaris te ontvangen. Controleer dit eens met je volgende loonstrook!

Betaal je ook belasting over de vakantiebijslag? Jazeker! Dit wordt overigens automatisch berekend en hoef je zelf niets voor te doen. En hoe zit het met overuren? Ook daarover hoor je vakantiegeld te ontvangen. Dit geldt tevens voor een overurentoeslag.

Wat ga jij doen met het vakantiegeld?