Kom je wel eens een te gekke vacature tegen, maar doe je er niets mee omdat het om een baan via een uitzendbureau gaat? Regelmatig wordt nog gedacht dat je inkomsten verliest, wanneer je via een uitzendbureau werkt. B-Power zorgt er juist voor dat jij precies dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgt, als een werknemer die in dienst is.

Sinds maart 2015 is het namelijk verplicht voor alle uitzendbureaus om je uit te betalen volgens het standaard loon dat de werkgever, ook wel de inlener, heeft vastgesteld. Dit is de zogenaamde inlenersbeloning. Die inlenersbeloning is zo’n twee jaar geleden wettelijk vastgelegd, om ervoor te zorgen dat flexwerkers precies dezelfde arbeidsvoorwaarden hebben als de werknemers met een vast dienstverband.

Bij B-Power vinden we het belangrijk dat deze rechten er tegenwoordig zijn voor de flexwerkers. Wij passen onze werkwijze graag aan, om voor onze vakkrachten een gelijk loon te regelen. Vaak verricht je immers dezelfde werkzaamheden als iemand met een contract. Dan is het wel zo eerlijk als de beloning gelijk is! Een salaris bestaat uit meerdere aspecten. Die worden allemaal meegenomen in de inlenersbeloning.

Zo wordt als eerste het brutoloon vastgesteld, passend bij de schaal waarin je wordt ingedeeld. Verder worden onder andere toeslagen voor overwerk en onregelmatige uren en eventuele loonsverhogingen zoals de werkgever ze heeft bepaald hierin meegenomen. Eigenlijk precies zoals wanneer je een contract bij de werkgever zelf krijgt!

Enthousiast geworden over werken via een uitzendbureau? Wij helpen je graag met het zoeken naar een leuke functie! Neem contact op met Laura van der Burgh via laura@b-power.nl.